Ademtherapie Den Haag

Wanneer AOT en wat gaan we doen?

Ademen gaat vanzelf, toch?

Gelukkig heeft het lijf het goed geregeld en over het algemeen gaat het ademen vanzelf. Of het altijd makkelijk is … nee. Dat kan door verschillende oorzaken komen, zoals functionele problemen (longen of andere aandoeningen) en/of door spierspanning. Het overgrote deel van ‘ademproblemen’ of liever gezegd een disfunctionele ademvoering is het gevolg van spanning.

Eigenlijk maakt het niet uit of je een burn-out hebt, angst- en paniekaanvallen, of dat je bijvoorbeeld fysieke oorzaken hebt zoals het herstel na een ziekte (hartinfarct, beroerte, kanker). Geest en lijf werken samen, wat er eerst was; mentale spanning of de fysieke component maakt niet uit. Uiteindelijk lijdt het tot een algehele overspanning. Wat eigenlijk wil zeggen, dat álles wat je doet met teveel spanning gepaard gaat. Of dat nu ademen, bewegen of praten is.

 

Wat gaan we doen?

Door middel van gesprekken, oefeningen en handgrepen gaan we samen onderzoeken wat nu de triggers zijn en wat er precies gebeurd met je adem en je lijf. Daarvoor krijg je ook oefeningen en soms ook opdrachten mee voor thuis. Het is geen quick fix – het is een verandering van hoe je dingen aanpakt. Waaronder het ademen.

Nieuwsgierig naar hoe het met je gesteld is?
Vul de vragenlijsten in en krijg feedback!

Inschrijven voor de nieuwsbrief