Ademtherapie Den Haag

Reacties

Reacties van cliënten

“Ik heb al jaren chronische pijnklachten en zit ‘hoog in mijn ademhaling’ als ik veel pijn ervaar. Jacqueline heeft mij geleerd wat ik kan doen om in zulke situaties goed te blijven door ademen. Zij heeft mijn ogen geopend door te laten zien wat het veranderen van een lichaamshouding en simpele oefeningen al teweeg kan brengen qua ademhaling én pijnbeleving.

Maar ook op het gebied van ontspanning heb ik veel geleerd. Zonder dat ik mij daar direct bewust van was, stond ik heel de dag ‘aan’ zonder mijn lichaam de rust te gunnen die het nodig heeft. Nu geniet ik van mijn momentjes ‘niets doen’ en ervaar ik de positieve gevolgen van even simpelweg voor mij uit staren.

Het was een erg leerzaam traject wat ik iedereen (met én zonder klachten) kan aanbevelen.”

(vrouw, 29, chronische pijnklachten)

“Ik kwam binnen bij Jacqueline met ademhalings- en vermoeidheidsklachten. Dankzij haar oefeningen voel ik me energieker, meer ontspannen en slaap ik beter. Letterlijk een verademing!”

(man 27, hoge adem en vermoeidheidsklachten)

“.. ik had het al eerder tegen je gezegd, maar wat mij misschien nog wel het allermeest geholpen heeft, is dat je me geholpen hebt in het loslaten van de diepgewortelde overtuiging dat ik geen invloed heb op hoe ik me voel. En dat elke positieve verandering in hoe ik me voel, hoe klein ook, al super fijn is.

Hartelijk dank voor je hulp en je bijdrage in mijn ontwikkeling om dichterbij mezelf te komen, oude patronen los te kunnen laten en toe te werken naar meer balans en innerlijke rust.”

(vrouw 35, stressklachten, depressieve gedachten, angst )

“Je hebt mij verder gebracht, mijn lijf leren kennen, incl. pijn. Want dat kende ik niet.
Dank!”

(vrouw 48 jaar, reumaklachten)

“Voor mij is tot nu toe het resultaat wat ik heb behaald met adem- en ontspanningstherapie; duidelijk minder verkramping (meer ontspanning) in mijn spieren, hierdoor meer energie en vooral ook substantieel minder pijn. Door de toename in én energie én afname in pijn kan ik echt meer dingen doen.”

(vrouw 45 jaar, pijnklachten, zeer sterke verkramping in de spieren, m.n. in de rug en benen)

“De adem- en ontspanningstherapie heeft mij geholpen om bewust te worden hoe vaak ik spieren aanspan. Vooral de buik-, hals- en kaakspieren en de spieren rondom mijn hoofd. Ook de ontspanning van de hersenen is van grote waarde voor mij: een paar maal per dag even zitten, ontspannen en nergens aan denken, b.v. alleen maar naar buiten kijken. Het fijne van deze therapie is dat je op elk moment van de dag kunt ontspannen. Samen met de oefeningen heb ik heel veel baat bij deze therapie. Ik pas de therapie elke dag toe. Nogmaals bedankt voor je fijne begeleiding en ik zal zeker je naam blijven noemen.”

(vrouw 64, spanningsklachten, rugpijn en maag-darm problematiek)

“Al een aantal maanden liep ik met allerlei vage klachten zoals benauwdheid, drukkend gevoel op de borst, moeilijke ademhaling. Ik ben overal op onderzocht maar hier kwam niets uit. Op een gegeven moment kom je in een vicieuze cirkel terecht en denk je dat dit gevoel nooit meer zal overgaan. Totdat mijn huisarts mij had doorverwezen naar een adem- en ontspanningstherapeut. Toen ik voor het eerst bij Jacqueline kwam voelde ik me al gelijk op mijn gemak. Je krijgt gelijk het idee dat ze verstand heeft van wat ze verteld en heel veel werd ook ineens duidelijk. Samen praatte we en deden we oefeningen. Elke week ging het een stapje beter.
Ik kreeg steeds minder last van mijn klachten en als ik klachten kreeg dan kom ik met de oefeningen die ik heb gekregen van Jacqueline o.a. mijn ademhaling en benauwdheid weer onder controle krijgen. Voorlopig ben ik alweer een aantal weken klachtenvrij en een gelukkiger mens. ”

(vrouw 37 jaar, onbegrepen klachten, hyperventilatie)

“Na 3 maanden tobben met een angststoornis waardoor ik heel beperkt werd in mijn dagelijks bezigheden terecht gekomen bij Jacqueline. In 6 weken ben ik een ander mens geworden. Door alle handvatten en veel zelf oefenen en de coaching heb ik zoveel inzicht gekregen over het hoe en waarom mijn lichaam zo heeft gereageerd.
Nu kan ik naar buiten, kan ik zelf boodschappen doen, reizen met het ov.
en als dan toch het angstgevoel om de hoek komt kijken start ik meteen een oefening en voor ik het weet is het gevoel weg. Nu zijn mijn spieren en ademhaling zo veel meer ontspannen!”

(Vrouw 53, Angst- en paniekaanvallen)

“Het was een leuke ongedwongen spontane manier van inzicht krijgen in het ontstaan van mijn klachten. Door een aantal tools en oefeningen die ik heb meegekregen kan ik nu zelf mijn spannings- en ademhalingsklachten herkennen en al een aanzienlijk stuk verminderen”.

(vrouw 53 jaar, klachten: hoge bloeddruk, fibromyalgie, innerlijke onrust/angst)

“Al bijna een jaar liep ik met klachten van druk op mijn borst en voelde ik dat ik soms erg moeilijk ademhaalde, benauwdheidsklachten had. De huisarts zei dat het hyperventilatie was en ik moest meer doen aan ontspanning. Ik gaf er niet heel veel aandacht aan; want ik was ontspannen, voelde mij goed, had weinig stress op dat moment.
Na een tijd ben ik naar Jacqueline gegaan en heb ik heel veel inzicht gekregen en geleerd over hoe een stressreactie kan doorwerken in je hele lijf. Het hoge ademhalen was niet de oorzaak, maar een gevolg van de hele spierspanning in mijn lijf. Ik loop, sta en zit de hele dag met aangespannen spieren, van top tot teen, nooit eerder opgemerkt! Ik voelde mij erg begrepen en kreeg verschillende (bewustwording- )oefeningen mee naar huis. Ik voel mijn ademhaling nog steeds wel eens hoog zitten, maar ik kan nu gemakkelijk weer ontspannen en ik heb aan het einde van de dag geen druk op mijn borst meer! Veel dank!”

(vrouw 28 jaar, klachten: hyperventilatie en spanningsklachten)

“Het is werkelijk ongelooflijk dat één therapiesessie het leven van een kind kan veranderen. Hij heeft helemaal geen last meer gehad!

Ik ga met *.* zelf overleggen wat hij graag wil en mocht hij nog een keer langs willen komen dan laat ik dat z.s.m. weten zodat dat dan mogelijk in februari kan. En anders nemen wij contact op in het geval hij weer last krijgt.

Nogmaals veel dank, je hebt *.* echt heel erg goed geholpen.”

(Cliënt van 11 jaar, Klachten: last van benauwdheid, duizeligheid en gevoel van te weinig zuurstof)

“Door mijn spierziekte heb ik veel pijn. Door de oefeningen is dit minder geworden en meer hanteerbaar. Voor mij is de methode heel praktisch. Het heeft me geleerd hoe je kunt omgaan met pijn en spanning die in je lijf zit.”

(man 24 jaar, klachten: pijn en spanningsklachten)

“Ik heb geleerd om de lijfsignalen die ik krijg beter te interpreteren en niet meteen mijn instinct of paniekgedachten te volgen. Vaak kloppen die helemaal niet! Dat geeft me veel meer rust.”

(man 17 jaar, paniekgedachten, spanningsklachten, veel speeksel produceren, slaapprobleem)

“Ik kwam bij Jacqueline met nare ademhalingsklachten (continue hyperventilatie) en spanningsklachten. Jacqueline heeft mij enorm geholpen door mij enerzijds bewust te maken van de spanning in mijn lichaam en mijn manier van ademhalen, en anderzijds heeft ze me tools gegeven waarmee ik de spanning uit mijn lichaam kan krijgen en hoe ik ‘goed’ adem haal. Dit heeft ertoe geleid dat zowel mijn spanningsklachten als mijn ademhalingsklachten drastisch zijn verminderd en mocht ik het nu toch signaleren (ja, tegenwoordig signaleer ik het zelf!), dan weet ik wat ik moet doen. Erg veel dank hiervoor!”
(vrouw 32 jaar, klachten hyperventilatie en spanningsklachten)

“Het gaat gelukkig nog steeds goed. Door de bewustwording van hoe ik o.a. mijn buik en rug gebruik, verhelpt het de verkramping.
Bedankt nog en ik zal je zeker aanraden bij anderen.”

(vrouw 31 jaar, verkrampen met/zonder pijn en ademhalingsklachten)

“De oefeningen zijn erg handig en ontspannend. Mijn buikpijn is al erg verminderd dankzij de goede oefeningen en tips van Jacqueline.”

(meisje 11 jaar, buikpijn en spanningsklachten)

“Ik kan nu veel beter her- en erkennen wanneer er teveel spanning in mijn lijf zit. En nu weet ik ook wat ik daaraan kan doen.”

(vrouw 52 jaar, klachten: hoog ademen, spanningsklachten)

Nieuwsgierig naar hoe het met je gesteld is?
Vul de vragenlijsten in en krijg feedback!

Inschrijven voor de nieuwsbrief