Chronische (rug)pijn onderzocht in combinatie met psycho-educatie en oefeningen

“Chronische pijn treft velen onder ons. Het gaat om pijn die langer dan drie maanden aanhoudt en geen duidelijke oorzaak heeft. Een nieuwe neurowetenschappelijke benadering levert veel meer op.

‘Bij die therapie krijgen patiënten inzicht in pijn. Hoe ontstaat die? Hoe verandert pijn het brein? Wanneer acute pijn zich ontwikkelt tot chronische pijn gaat het brein pijn genereren terwijl daar geen enkele reden voor is. De ervaring van pijn wordt als het ware losgekoppeld van je lichaam. Lichte prikkels, zoals een toegenomen spierspanning, de druk van een halsketting of stress volstaan om pijn te ervaren. En soms is er zelfs in de verste verte geen aanleiding.’ “

Een onderzoek van de belgische therapeut Anneleen Malfliet, geplaatst op https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/rugsparen